1.360 Kez Görüntülendi
Anasayfa » Antisosyal Bozukluk

Antisosyal Bozukluk

Antisosyal Kişilik Bozukluğu

Genel özellikleri: Başlıca özelliği başkalarının haklarını saymama, başkalarının haklarına saldırma ile giden yaygın bir örüntü olmasıdır. Bu tanı 18 yaşından önce konmaz (18 yaşından önce Davranım bozukluğu tanısı kullanılır). Toplumda yaygınlığı, erkeklerde %3, kadınlarda %1 dolayındadır.

Tanı:Antisosyal kişilik bozukluğu, DSM-IV tanı ölçütleri

A. Aşağıdakilerden en az üçünün olması ile belirli, 15 yaşından beri süregelen, başkalarının haklarını saymama, başkalarının haklarına saldırma örüntüsü.

1. Tutuklanması için zemin hazırlayan tekrarlayıcı eylemlerde bulunma, yasalara ve toplumsal kurallara ayak uyduramama.

2. Sürekli yalan söyleme, , kişisel çıkar ve zevki için başkalarını atlatma.

3. ve gelecek için tasarılar yapamama.

4. veya saldırılarla belirli ve .

5. Kendi ve başkalarının güvenliği konusunda

6. Bir işi sürekli götürememe, mali yükümlülüklerini yerine getirememe ile belirli sürekli sorumsuzluk.

7. Başkalarına zarar verme, veya bir şey çalma durumuna karşı ilgisizlik veya bunlara kendine göre mantıklı açıklamalar getirme, vicdan azabı çekmeme.
B. Kişi en az 18 yaşındadır.

C. 15 yaşından önce başlayan davranım bozukluğunun kanıtları vardır.

D. Antisosyal davranış sadece veya manik epizodun gidişi sırasında ortaya çıkmayabilir.

Popularity: 1% [?]

İlgili Yazılar:

Anahtar Kalimeler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bu Yazıya Yorum Yazmak İster misiniz?

Aşağıya yorumunuzu ekleyiniz, ya da Geri İzlemeyi sitenizden yapabilirsiniz. Ayrıca bu yorumlara abone olabilirsiniz [RSS aracılığıyla]

Lütfen yorumunuzda anlaşılır ve sade bir dil kullanınız. Ayrıca lütfen doktor ya da hastane adı vermeyiniz!

Sadece aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bu sitede Gravatar avatarını kullanabilirsiniz. Gravatar avatarınızı almak için lütfen üye olunuz » Gravatar.

Comment spam protected by SpamBam